Acties tegen Militarisme

Ontwapen!


Picketline NIDV: ‘Geef wapenhandel geen kans!’

Geplaatst op 02/11/2010 door ontwapen

donderdag 18 november – 8 tot 11 uur – Ahoy (Ahoy-weg) – Rotterdam

Donderdag 18 november vindt in Ahoy (Rotterdam) de jaarlijkse wapenbeurs van de Nederlandse defensieindustrie plaats. Onder het motto ‘Kans(en)rijk’ komen wapenproducenten, militairen, ambtenaren en politici samen om wapenhandel verder te stimuleren. Ontwapen! laat deze moorddadige beurs natuurlijk niet zonder protest voorbij gaan. Vanaf 8 uur ‘s ochtends, dan komen de eerste bezoekers aan, houden we een picketline voor de deur om onze afkeuring te laten zien en horen.

De NIDV (Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid) is de koepelorganisatie van de defensieindustrie, waarbij ongeveer 200 bedrijven zijn aangesloten. Zij probeert in het algemeen militaire orders voor deze bedrijven binnen te halen en is een intermediair tussen defensie, politiek en bedrijfsleven.
Voor de defensieindustrie is het thema van dit jaar goed gekozen. Met het expliciet centraal stellen van de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenlands beleid van het nieuwe kabinet zullen de kansen voor wapenexporten stijgen. Het feit dat de inzet van geleverde wapens een heleboel mensen de kans op een normaal leven of zelfs op leven als zodanig gaat ontnemen wordt liever vergeten of weggemoffeld. Het lot van deze mensen lijkt sowieso als een weinig interessante ver-van-mijn-bed-show te worden gezien.

Ontwapen! keert zich, net als vele andere organisaties en individuen, met kracht tegen wapenhandel en militaire beurzen. Wapenhandelaren verdienen grof geld aan de dood of verminking van talloze mensen. Mede
dankzij hen worden oorlogen, andere gewelddadige conflicten en situaties van onderdrukking in stand gehouden. Nederland heeft hier, als de op vijf na grootste wapenexporteur ter wereld, een belangrijk aandeel in.
De enorme bedragen die omgaan in de wapenhandel kunnen veel beter gebruikt worden voor zaken als armoedebestrijding, gezondheidszorg,
milieubescherming en ontwikkelingssamenwerking.

Sluit je aan en demonstreer mee tegen de wapenbeurs!

Leave a Reply




↑ Top