Acties tegen Militarisme

Ontwapen!Adres Hoge Raad

geplaatst op 25 07 2013 door ontwapen

Het adres van de Hoge Raad waar wij gaan zitten:
Lange Voorhout 34
2514 EE Den Haag

Dit is een heel statig gebouw, een voormalig stadspaleis.

Het Lange Voorhout is ongeveer een kwartier lopen vanaf Den Haag Centraal station.
Stadsbus 24, richting Kijkduin, halte Kneuterdijk.

aktie-4-daagse Hoge Raad 6 t/m 9 augustus

geplaatst op 14 07 2013 door ontwapen

De Hoge Raad der Nederlanden heeft in 2001 gezegd dat nucleaire vernietiging van steden best rechtmatig zou kunnen zijn.
Ontwapen! echter is van mening dat het onmogelijk is om atoombommen in te zetten, zonder het oorlogsrecht te schenden.

Vanwege deze oorlogsmisdadige uitspraak gaan we 6 augustus op de stoep bij de Hoge Raad zitten en we blijven daar tot 9 augustus.

De toevoeging van de wapenspreuk ‘Vrede en Recht’ aan de Haagse ooievaar is geïnitieerd door de gemeente vooruitlopend op het jaar 2013 wanneer het honderdjarig bestaan van het Vredespaleis wordt gevierd.

We zitten er in ieder geval overdag, we gaan ook proberen om er de nachten door te brengen. We beginnen 6 augustus om 8.15 ’s ochtends, het tijdstip waarop de eerste atoombom werd afgeworpen, op de Japanse stad Hiroshima.
Ter plekke zullen akties bedacht en uitgevoerd worden. We willen o.a. een gesprek met de voorzitter van de Hoge Raad over de oorlogsmisdadige uitspraak zien te regelen.
We roepen op om je hierbij aan te sluiten op je eigen manier. Je kunt gewoon even langskomen ter ondersteuning tot en met de hele vier dagen meedoen. Je kunt ook aansluiten met je eigen aktie.

In de oproep over de Ontwapen! Volkel aktie op 28 september, even naar beneden scrollen, staat meer informatie over deze uitspraak van de Hoge Raad in combinatie met de uitspraak van het internationaal Gerechtshof.↑ Top