Acties tegen Militarisme

Ontwapen!Verslag blokkade Aldermaston

geplaatst op 20 02 2010 door ontwapen

Actiedag Aldermaston 15 februari 2010

Vele internationale activisten van Finland tot Gran Canaria hebben na enkele dagen voorbereidingen de Britse (Schotse en Walesche) actievoerders tegen de uitbreiding,modernisering  en aanwezigheid van kernwapens geassisteerd bij het blokkeren van de toegangspoorten naar de fabriek. De meest ingenieuze locks werden ingezet om de blokkade tot een succes te maken.

Lees de rest van dit artikel…

Blokkade Engelse kernwapenfabriek

geplaatst op 15 02 2010 door ontwapen

Nu in Aldermaston – op 3 april aan alle kernwapenbasissen in Europa

Activisten uit heel Europa, waaronder een Nederlandse delegatie van Ontwapen, blokkeren vandaag de Britse kernwapenfabriek in Aldermaston. Blokkades met lock-ons, zangkoren, bisschoppen en Nobelprijswinnaars Jody Williams en Máiread Corrigan-Maguire en een internationale delegatie met een honderdtal activisten zullen alle 7 poorten van de fabriek voor een dag dicht houden. Terwijl ze de Britse vredesbeweging ondersteunen in hun verzet tegen de modernisering van de Britse kernwapens, is deze actie ook een voorbereiding op de internationale actiedag op 3 april. Op 3 april zullen acties plaatsvinden aan alle kernwapenbasissen in Europa, waarmee uiting wordt gegeven aan het verzet tegen de kernwapenpolitiek.

UPDATE 12.00 uur: alle zeven toegangspoorten zijn inmiddels drie uur geblokkeerd.

Lees de rest van dit artikel…

Volkel Infotour

geplaatst op 06 02 2010 door ontwapen

Ontwapen organiseert een infotour over de actie in Volkel. Tijdens deze infotour zal Ontwapen! ingaan op de functie van de NAVO en op het gebruik en de aanwezigheid van kernwapens.

Daarnaast zal een belangrijk gedeelte gaan over de aankomende actie, wat er in Volkel georganiseerd wordt en wat je zelf kunt doen.
Lees de rest van dit artikel…↑ Top