Acties tegen Militarisme

Ontwapen!Arrestantenondersteuningsupdate Volkel

geplaatst op 20 04 2010 door ontwapen

Het is al weer enkele weken geleden dat de Acties Tegen kernwapens/Ontwapen!-actie bij Volkel plaats vond. Tijd voor een kleine update en oproep:

Op deze dag zijn er uiteindelijk 33 mensen gearresteerd, waarvan een tiental mensen anoniem konden blijven. Ondanks dat de autoriteiten van de actie op de hoogte waren en de zaken zo hadden voorbereid dat de arrestanten snel procedureel “verwerkt” konden worden, was er wederom van enige chaos bij de autoriteiten sprake.

En net als vorig jaar bij Nieuw-Milligen is iedereen zonder dagvaarding of boete op straat gezet. Alsof men heel snel van deze lastige, kritische vredesactivisten en anti-militaristen af wilde.
Momenteel is het juridische gevolg voor de gearresteerde activisten dus niet echt duidelijk. Mogelijk dat bij de mensen die met naam en adres bekend zijn later nog een transactievoorstel of dagvaarding in de bus valt.

- Mochten mensen uiteindelijk een transactievoorstel in de bus krijgen, dan wordt geadviseerd deze niet te betalen. Maar de zaak eerst voor de rechter te brengen ter toetsing. De advocaten van het Tribunaal voor de Vrede staan te popelen om iedere activist juridisch bij te staan.
- Mochten mensen een dagvaarding in de bus krijgen, neem dan contact op met Ontwapen! of Arrestantengroep Volkel.
We kunnen dan mensen van advies voorzien, welke de volgende stappen kunnen zijn die je kan ondernemen. Ook als je een transactievoorstel hebt gekregen, laat het ons dan weten.

We willen elke activist zo goed als het kan ook in de juridische nasleep van de actie bij Volkel ondersteunen.

Arrestantengroep Volkel

contact: info(ad)arrestantengroep.org of ontwapen(ad)yahoo.com

‘Opruimingsactie’ kernwapens Volkel geeft duidelijk signaal af

geplaatst op 14 04 2010 door ontwapen

- meer dan 30 mensen gearresteerd bij poging vliegbasis te betreden

dpp_0080

De manifestatie en kernwapen-opruimingsactie bij Vliegbasis Volkel hebben zaterdag 3 april jl een duidelijk signaal afgegeven voor de verwijdering van de kernwapens uit Nederland en voor volledige nucleaire ontwapening. Meer dan 30 mensen zijn gearresteerd bij pogingen de basis te betreden om richting kernwapens te gaan. In totaal namen zo’n 150 mensen deel aan de actie.

Lees de rest van dit artikel…↑ Top