Acties tegen Militarisme

Ontwapen!


Anti-navo actie 2009: Juridische update 3!

Geplaatst op 10/01/2010 door ontwapen

Breek de Navo, te beginnen in Nieuw Milligen.

( Het juridisch vervolg, deel 3)

Eind November hadden we onderstaande juridische opdate 2 op internet gezet. We hadden namelijk vernomen dat iemand was gedagvaard vanwege de anti-militaristische actie op 21 maart 2009. In deze update hadden we de oproep gezet, dat mensen ons konden contacteren als men meer dagvaardingen had ontvangen. Tot op heden hebben we niets gehoord.

Het lijkt er dan ook op dat er tot nu toe maar een persoon van de ong. 40 arrestanten door justitie is gedagvaard. Waarom weten we natuurlijk niet zeker, maar het lijkt er nogmaals op dat politie en justitie er echt zo’n potje van hebben gemaakt, dat ze tot nu toe maar een persoon effectief kรบnnen dagvaarden. Daarnaast kunnen de paar mensen die wel een transactievoorstel hebben gehad, nog steeds wel wat in de bus verwachten. Allemaal lekker vaag en onzeker dus.

Daarom roepen we nogmaals mensen op om contact met ons op te nemen, als je een transactievoorstel dan wel dagvaarding in de bus krijgt. Ook als je juridische vragen hebt, kun je gerust met ons contact opnemen; ontwapen@yahoo.com

Tot slot roepen we op, als mensen zin hebben om donderdag 21 januari om 15 uur naar de rechtbank in Apeldoorn te komen, om de tot nu enige gedagvaarde activist te komen ondersteunen. Niet dat het zo bijzonder zal zijn, wat een rechtbank uiteindelijk beslist, aangezien we toch wel zelf weten wie hoer goed fout zit. Namelijk de staat en de navo met haar oorlogsbelangen! Maar alleen hoeft niemand toch niet aan zo’n rechtbank poopenkast deel te nemen, lijkt ons.

Solidaire groet,

Ontwapen

Hier nog een keer de update 2, die men ook elders op deze site kan vinden:

Zaterdag 21 maart hadden we een succesvolle heroveringsactie bij de navo-basis bij Nieuw Milligen. Ruim 60 mensen hebben hard hun best gedaan om het navo-terrein terug te claimen om het weer een openbaar natuurgebied te laten zijn. Zelfs 4 mensen was het gelukt om op het terrein te komen en tijdelijk was het terrein van ons.

Halverwege mei hadden we al eens bericht over transactievoorstellen die sommigen mensen binnen hadden gekregen.
Zie hiervoor: http://www.indymedia.nl/nl/2009/05/59503.shtml
Over de actie vind men hier ook linkjes.

Inmiddels zijn de autoriteiten bezig geweest hun juridische rotzooi enigzins op te ruimen. Maar in plaats van de hele zaak maar te laten rusten of toegeven aan ons anti-militaristen dat we toch wel gelijk hebben en de militaire terreinen opgedoekt moeten worden, gaat justitie door met het lustig uitdelen van transactievoorstellen en nu ook dagvaardingen.

Voor zover we weten heeft in de maand augustus iemand nog een transactievoorstel gekregen. Deze persoon had in mei ook al een transactievoorstel gekregen en nu kreeg hij een nieuwe met een ander nieuw feit dat hem ten laste werd gelegt, zucht.
En deze maand november heeft ook iemand de eerste dagvaarding gekregen, zij wordt verdacht van het niet tonen van haar ID. Deze persoon heeft echter nog nooit een transactievoorstel thuisgestuurd gekregen!

Het kan dus zijn dat meerdere mensen van de ong. 40 arrestanten, nu of later een dagvaarding thuis krijgen. Of de bovengenoemde persoon heeft pech en zal zij mogelijk de enige zijn die jusitie nog probeert effectief te vervolgen?

De rechtsstaak is een groot kansspel en de juridische afronding door het OM en politie laat dit maar al te duidelijk in praktijk zien. We weten dus niet wat we juridisch nog kunnen verwachten.
Het enige wat we kunnen adviseren is, bij nieuwe transactievoorstellen niet te betalen en als mensen een dagvaarding binnen krijgen het ons via de mail te laten weten: ontwapen@yahoo.com. Inmiddels weet onze advocaat Meindert Stelling ervan en nav van de eerste dagvaarding zal hij het justitiedossier opvragen en zal hij ook verder porberen uit te zoeken, wat justitie nu aan het doen is.

Solidaire Groeten,
Ontwapen!

Leave a Reply
↑ Top