Acties tegen Militarisme

Ontwapen!


Zondag 23 maart: demonstratie “Stop nuclear power! Abolish poverty!”

Geplaatst op 13/03/2014 door ontwapen

Verzamelen: 14:00, Hobbemaplein – Den Haag

Op 24 en 25 maart zal in Den Haag de Nuclear Security Summit plaatsvinden. Tijdens deze twee-daagse bijeenkomst zullen 58 wereldleiders praten over nucleaire ‘veiligheid’. Zoals altijd bij dit soort bijeenkomsten zal het hier enkel gaan over de belangen van de grote machthebbers, en niet over die van de mensen in het algemeen. Net zo als dat gaat bij bijeenkomsten als de G8 en de G20.
Zo willen de wereldleiders dat landen die zich niet welwillend opstellen geen kernwapens bezitten, terwijl ze zelf wel over deze wapens beschikken.
Ook in Nederland liggen kernkoppen opgeslagen van het Amerikaanse leger. Ook zal er gepraat worden over hoe kerncentrales zich kunnen beschermen tegen zogenaamde terroristen. Maar over het feit dat kernenergie en kernwapens altijd een bedreiging vormen, waarvan de kernrampen in Tchernobyl en Fukushima desastreuze voorbeelden zijn, zul je ze niet horen. Dit nucleaire congres is dan ook een farce. Het gaat over schijnveiligheid, want voor een echt veilige wereld zal elke staat zijn kernwapens en kerncentrales moeten opgeven en overgaan op een echt duurzame manier van energie.

Om het in totaal slechts 12 uur durende overleg te faciliteren wordt Den Haag omgetoverd tot een militaire vesting. 13.000 agenten, 3.000 marechaussee en 4.000 militairen worden ingezet om zo Den Haag in hun greep te houden. Dit kost de gemeenschap ruim 200 miljoen euro terwijl er steeds meer mensen ontslagen worden in onder andere de zorg, en de voedselbanken steeds meer klanten krijgen. Het overleg van de wereldleiders kost meer dan dat er in Den Haag op cultuur en buurthuizen is bezuinigd, waar nu juist de mensen aan de onderkant van de samenleving het slachtoffer van zijn. Hier wordt geen seconde bij stil gestaan en alles moet wijken voor de machthebbers die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor de armoede in vele delen van de wereld.

Daarom zal op zondag 23 maart, de dag voor het congres, een demonstratie plaatsvinden in Den Haag onder het motto: Stop nuclear power! Abolish poverty! Om duidelijk te maken dat het in de wereld moet gaan om mensen en niet om winst en macht en dat veiligheid niet komt door kernenergie en kernwapens. Sluit je aan met je (actie)groep, je vrienden en familie. Neem spandoeken en protestborden mee en wees creatief.

 

Leave a Reply
↑ Top