Acties tegen Militarisme

Ontwapen!


Actieverslag tegen de NIDV-Wapenbeurs 2009

Geplaatst op 26/11/2009 door ontwapen

Donderdag 19 nov. werd er gedemonstreerd tegen de wapenbeurs NIDV, hier een verslag

Op 19 november stonden er tussen 7.45 tot 15.00 uur 16 personen voor de Ahoy te Rotterdam bij de NIVD( wapen/veiligheidsbeurs.)




Vele bezoekers variërend van militairen tot zakenlui bezochten de beurs om geïnspireerd te worden door de hoeveelheid stands die veiligheid(geld en macht) hoog in het vaandel hebben staan.

Wij hebben niet kunnen kijken wat die veiligheid nou echt inhoudt of dat er geavanceerde wapens tentoongesteld werden. De politie had ons vrij ver van de ingang een plekje achter hekken gegeven ,wat door de mensen die als eerste aanwezig waren niet werd geaccepteerd. De dranghekken werden voor de deur geplaatst waarbij er nog veel afstand was tussen ons en de bezoekers zodat het moeilijk was om flyers aan te bieden. Ook dit is door ons als niet acceptabel aangemerkt . Wij hebben de flyers aangeboden aan bezoekers en de hekken gebruikt als middel om de spandoeken op te hangen. Door middel van spandoeken, flyers, foto’s van slachtoffers en een hoeveelheid poppen die als slachtoffer dienden, hebben wij ons protest laten horen. De heer K.Pitalist zorgde voor de nodige opschudding door politie te vragen om de vredesterroristen, extremisten op te pakken.

We hebben met meerdere mensen kunnen praten over de oorlog in Afghanistan en de wapens die de veiligheid zogenaamd moeten garanderen. Forse uitspraken werden gedaan door militairen die net als wij niet in sprookjes geloven en vinden dat de oorlog in Afghanistan een farce is. ( waarom gaan ze dan niet weg!) Een ambtenaar uit Utrecht wilde kijken in hoeverre hij de veiligheid in Utrecht zou kunnen verbeteren met de techniek die men op de beurs presenteerden, zonder camera’s maar met andere technische snufjes, ja ja. Een agent vertelde dat de toekomst wat betreft het veiligheidsbeleid je niet echt vrolijk maakt. Hij vond de beurs vreselijk en zei dat wij vooral moesten doorgaan met protesteren. Natuurlijk kregen wij reacties dat wij eens moesten gaan werken .

(op onze vrije dag….? Waarop we om 6 uur opstonden om deze ´partners in veiligheid´ een (letterlijke en figuurlijke) spiegel voor te houden)

K. Pitalist ageerde tegen de demonstranten dat normale mensen op hun vrije dag naar de meubelboulevard gaan of zich anderszins nuttig maken door te consumeren.

En zijn algemene stelling was dat aan vrede geen cent te verdienen valt dus….”leve de oorlog!”


Nog een persoonlijke noot van iemand die bij het protest aanwezig was:

Zelf vraag ik mij af wat het verschil is tussen het zogenaamde straattuig en het wapentuig. Het zogenaamde straattuig verandert zijn leven vaak als zij de huwbare leeftijd hebben bereikt en het wapentuig niet. Het wapentuig krijgt een lintje en een bonus voor verleende diensten en het zogenaamde straattuig niet.

Al de woorden op de beurs en inspanningen worden niet aangewend om verandering te brengen in de wereldse ongelijkheid in rijkdom maar om deze met militaire inspanningen juist te behouden.

Er is geen openheid over de inhoud van schepen die gekaapt worden, geen openheid over de schade die juist de 90% handelstromen over de zee opleveren voor arme boeren en burgers. Welke vissers vissen er rondom de wateren van Somalië, wie dumpt er afval ( gif en nucleair) en wat zijn de gevolgen voor de bevolking van Somalië?

Welke schepen varen daar om dit te controleren en welke rechtbank berecht de vissers en afvaldumpers?

Jack de Vries en de aanwezigen op de NIDV beurs weten over het algemeen precies wat de belangen zijn van defensie en de multinationals . De strijd om de grondstoffen die nodig zijn voor onze economie en levensstijl is in volle gang en wordt onder anderen uitgevoerd in Afghanistan. Dit onder de mom van het brengen van democratie door de beschaafde wereld. Een van de taken van de NAVO is ook het beveiligen van handelsroutes en de energiezekerheid te garanderen.

Geen inspanningen heb ik hem horen benoemen om juist energie te besparen, alternatieve duurzame vormen van energie .Geen woord over de ongelijke positie van arme landen binnen de WTO en de 1 miljard mensen die honger lijden. Geen samenwerkingsverbanden op hoog niveau om deze ongelijkheid aan te pakken en landen te helpen om in eigen voedselvoorziening te kunnen voorzien. Om rijke landen die zo arrogant zijn om landbouwgrond in arme landen op te kopen te bestraffen . Deze zogenaamde beschaafde mensen zien geen verband tussen onlusten rondom voedselzekerheid, voedseltekort en klimaatverandering. Nee, deze onlusten moeten wij met legers en geavanceerde wapens bestrijden en onze welvaart bevechten. Een geglobaliseerde misdaad tegen de arme landen in de wereld om grondstoffen, water en voedsel De kortzichtigheid en oneerlijkheid ten top. Miljarden voor defensie,inzet van zeer jonge militairen onder het mom van terrorisme bestrijding en het brengen van democratie. Defensie die pandemieën als gevaar ziet, maar welke pandemieën? De Mexicaanse griep die al maandenlang de media beheersen en waar mensen massaal worden ingeënt of de zeer eenvoudig te voorkomen ziekten die zeer dodelijk zijn in derde wereldlanden?

Voor mij is het duidelijk .

Leave a Reply




↑ Top